Diskuzní fórum o cestování - ZKAŽENÁ DOVOLENÁ - Invia versus BlueStyle

Výprodej map a průvodců

Helukabel

Hledání

hledaný výraz:

Přejít na RECENZE HOTELŮ / Přidat příspěvek do DISKUSE / Vypsat všechny příspěvky

Diskuse >>> výpis příspěvků >>> ZKAŽENÁ DOVOLENÁ - Invia versus BlueStyle

Téma diskuse:
ZKAŽENÁ DOVOLENÁ - Invia versus BlueStyle
autor:
Robert
vloženo:
20.09.2005 16:51:51
Vážení přátelé, chtěl bych se s Vámi podělit o zkušenost a praktikami agentury Invia a cestovní kanceláří BlueStyle. S přítelkyní jsme si vybrali zájezd od agentury Invia na Krétu hotel Attali Village, odlet 21.9. z Prahy. Zaplatili jsme zájezd 8.9. bankovním převodem. Od Invie jsme obdrželi smlouvu, která byla řádně vyplněna (ubytování zajišťuje BlueStyle) a oběma stranami podepsána. Invia jí obdržela faxem a my na oplátku mailovou zprávu o potvrzení závazné objednávky. Do této chvíle se zdálo být vše v naprostém pořádku. Úplně náhodou přítelkyně zavolala 16.9. do CK BlueStyle s dotazem půjčování automobilu na Krétě a jen tak mimochodem se zeptala, zda-li je vše s naší rezervací v pořádku. A tak to začalo. V BlueStyle sice naší smlouvu měli, ale nám z neznámého důvodu byla zrušena. V pátek v 17:00 tedy začal kolotoč telefonátů jak do Invie tak do BlueStyle jak je to možné. A když vám v pátek někdo slíbí, že ještě zavolá až něco zjistí, tak si pište že už nezavolá, stejně jako nám. Každá strana se tvářila že za to nemůže a jelikož nás měl v Invii na starost p. Lahoučký, (pobočka Brno) mimo jiné to byl brigádník, a právě v inkriminovaný den v pátek tam skončil, nezbývalo nic jiného něž se v sobotu ráno sebrat a jet do Invie osobně v Praze do Jindřišské 24. Bohužel, jak jsme se později doslechli, v Invii probíhalo jakési školení a nikdo v Pražské pobočce nebyl přítomen. Nezbývalo tedy než stát na ulici před zavřenými dveřmi Invie a telefonovat s Invia Brno. Ty nás ujišťovali že je vše v pořádku, ale jestli máme nějaké pochybnosti tak to budou řešit až v pondělí. Dotyčná osoba se kterou jsme vedli dialog, prý není kompetentní cokoliv podniknou. Přešli jsme ulici a vstoupili do cestovní kanceláře BlueStyle. Tam tvrdili, že sice naše peníze na účtě mají, ale nemají od agentury Invia potvrzení, že patří k našemu zájezdu i když variabilní symbol této transakce je shodný s číslem smlouvy příslušného zájezdu. Nezbylo než čekat na pondělí a zeptat se agentury Invia, proč tak neučinila. V pondělí v Invia (Brno) nám bylo sděleno, že naopak Invia čeká na potvrzení od CK BlueStyle až jim potvrdí přidělení peněz k příslušnému námi vybraného zájezdu. Urgence údajně probíhala celý týden, ale BlueStyle zase na oplátku tvrdí, že k žádným urgencím nedošlo. Tvrzení proti tvrzení. Důsledek toho všeho je to, že mezitím co se Invia a BlueStyle dohadovali, přesouvaly vinu jednu na druhou, byl termín zájezdu zcela obsazen a byla nám nabízena rekreace v Egyptě nebo v Maďarsku. To bylo opravdu vtipné. Bohužel jsme v situaci kdy pro nás jiný termín není možný. V CK BlueStyle se mnou nikdo z nadřízený nechtěl mluvit i když jsem se dožadoval vysvětlení ne od slečny z přepážky, ale například p. Kubrichta, který měl transakce peněz ve své pracovní náplni. Z toho všeho lze jen tušit celou příčinu nehorázné sprostoty jednání vůči zákazníkům. Zřejmě CK BlueStyle našla jiného koně, kterému náš zájezd prodala za sebe a ne za provizi agentury Invia a celou tu dobu, i když měla prokazatelně naše peníze na svém účtu, dělala mrtvého brouka. Závěrem tedy nezbylo nic jiného, než si vzít peníze za zájezd zpět a obrátit se na konkurenci. Tímto jsme s agenturou Invia a cestovní kanceláří BlueStyle skončili. Závěrem chci všem, kteří se rozhodli jak s těmito tak jinými CK vycestovat, aby byli více důslední, zašli do CK a prověřili zda smlouva není z jakékoliv příčiny zrušena, aby nedopadli jako my, dva dny před odletem s vrácenými penězmi v ruce. Na druhou stranu mi není jasné, o co všechno by se měl člověk starat, když právě za to těm vykutáleným CK platíme. Všem přeji hezký den a krásné dovolené Robert

Reakce: autor:
 anonym
vloženo:
23.09.2005 15:25:35
Pro mně nic nového ... od letoška. Stejná Invia, jiná cestovka. Tentokrát Martour z Brna. Více na http://www.mujweb.cz/Cestovani/sutomore/

anonym
vloženo:
23.09.2005 15:26:39
Opravuji - Markotour.

Simona
vloženo:
23.09.2005 15:46:41
No myslím, že nevyjet s Blue Style je ještě ta lepší varianta. My jsme s nimi na Krétu vyjeli a to byly opravdu zkažená dovolená /viz můj předchozí příspevěk/. Takže vlastně buďte rádi, že to takhle dopadlo: mé heslo je Již nikdy více Blue Style

anonym
vloženo:
18.07.2006 12:43:27
Nelze než souhlasit s tím co jste napsal. Mám podobnou zkušenost. 24 hodin před odletem nám z Invie zavolali, že letecká společnost "přistavila" menší letadlo a tudíž se nedostává počet míst a naši dovolenou musí zrušit. Opět nechvalně známá kombinace Invia + Blue Style! Za nemalý peníz naprosto zkažená dovolená na kterou jsme se tak těšili.

alka
vloženo:
22.08.2006 11:03:29
Já mám ale letos zcela jinou zkušenost s agenturou Invia. Zakoupila jsem pro dva pobyt v Palm beach v Hammametu - CK Sunny days (bohužel). Dvě hodiny před odjezdem na letiště mi slečna ze SD zatelefonovala a vesele (jak to mají ve zvyku) oznámila, že hotel jim nepotvrdil rezervaci a že nás ubytují v h. Albatros - což je nesrovnatelné. Ihnečd jsem kontaktovala sl. Kučerovou z Invgie a její první věta byla, jé, tak to udělali i vám?. Se změnou jsem rozhodně nesouhlasila a delegát nám na letišti řekl, že buď tohle, nebo vrátí peníze. Asi jsme jej šokovali, že jsme si vybrali druhou možnost. Odzbrojující je jeho věta," víte, lidi nadávají a o rok později s námi jedou znovu, já je tady na letišti poznávám" - (to jen do našich vlastních řad, milí zákazníci) - já tedy už se SD nikdy. Ještě to odpoledne jsme si v Invii v Brně vybrali jiný zájezd - odlet za dva dny - SD vrátilo peníze Invii a ta - protože byl levnější- již poukázala rozdíl na účet. Myslím si, že Invia si začala chránit své jméno - právě v předchozí situaci byla jasně na vině Blue-style - máte zcela pravdu, že zájezd prodala dvakrát a pokud se podobné "výdrby" s klienty děly častěji, poškozovalo to i Invii. Nám tedy pomohli, samostatně bychom asi proti SD nezmohli nic. My jsme s nimi byli již jednou 2003 - V Hurghadě - chtěli vše platit hotově, smlouva neměla číslo, příjmový doklad neměl číslo, a když chtěl manžel platit doplatek převodem, slečna jej dlouho přemlouvala, ať donese peníze hotově - nakonec neochotně napsala na kousek papírku bank. spojení. Jinak tehdy rekreace proběhla v pořádku, tak jsme to zkusili letos znovu - a výsledek již znáte. Tato "CK" pracuje na systému rulety - tedy posbírá neprodané pokoje a na to, aby byla chráněna před žalobami jí stačí, že ubytuje klienty ve "stejné kategorii" - ale nebudeme si nalhávat, že není 4* jako 4*

vloženo:
27.08.2008 07:38:13
Stejné praktiky jako my loni s CK My Planet. Až na místě nás bez ptaní hodili do jiného, nižšího hotelu a nic se neptali. 1 noc ztracená, zbytečné telefony, nervy. Vykašlat se na ně. Letos jsme jeli s CK Travel 2002 a super. Jak cestovka v Kr.Poli, tak delegáti na místě. Mějte se. Ahoj. Honza

vloženo:
27.08.2008 07:43:29
Nejhorší je, že ty anticestovky mají pořád dost hloupých nebo nezkušených, nic netušících zákazníků a stále mají z čeho žít a vysmát se. Asi jediné řešení je bomba za dvéře nebo provaz, aby neožebračovali poctivé lidi. Honza

Přidat reakci

Text:

Vaše jméno:
Zasílat reakce v tomto příspěvku na email (email nebude zveřejněn)

Vyhledávání:

Chcete vědět o všem, co se děje na Sopce, první?
email  
heslo  
zapamatovat heslo

Nová registrace
Zapomněl jsem heslo
Chci změnit nastavení
Chci zrušit účet

Odkazy